Bled


Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Bled privablja poslovneže, umetnike, športnike, raziskovalce, rekreativce, stare in mlade, ljudi z vsega sveta. Z lepoto jih očara in prepriča, da se vedno radi vračajo.BLEJSKI OTOK
Vprašajte po zanimivih zgodbah otoka (zvonik,...). Na otoku si oglejte Potičnico in poizkusite tradicionalno slovensko POTICO raznovrstnih okusov.

POTICA
Slovenski praznični kolač, brez katerega v naši domovini ni praznika – ne božiča ne velike noči, pa tudi ne drugega družinskega slavja.


SOTESKA VINTGAR
Naredi vtis na vsakega obiskovalca. S strmimi globinami, navpičnimi stenami, z deročo reko pod sabo, rastlinjem in največjim slovenskim rečnim slapom vas ne bo pustil ravnodušnih.OSAMELCI OKOLI BLEJSKEGA JEZERA
Urejene stezice nas popeljejo na veličastne osamelce nad Blejskim jezerom -Straža, Ojstrica, Osojnica, Kuhovnica. Vse so priljubljene točke fotografov, zato se pripravite na osupljiv razgled.


BLEJSKI GRAD
Povzpnite se do gradu in uživajte v najlepšem razgledu na jezero z otokom. Doživite slikovito arhitekturo gradu in muzejsko zbirko, ki prikazuje zgodovinski razvoj Bleda, njegove kulture in prebivalcev.


KREMŠNITA
Simbol blejske kulinarike. Prava, blejska, je le ena. Prodajajo pa jih v Kavarni Park.
PLETNA
Po jezeru se popeljite do otočka s tradicionalno pletno in si oglejte Bled z vodne gladine. Tradicionalnim čolnom, ki ga izdelujejo domačini in je znan le na Bledu. Pletno upravlja pletnar. To je zelo cenjen poklic, ki ga ne more opravljati kdor koli. Naziv se namreč prenaša iz roda v rod, zato pletnarstvo ostaja v družinah več stoletij.


POKLJUKA
Sprostite se obdanimi z zelenimi gozdovi, travniki in pašniki ter izkoristite priložnost za aktiven oddih. Pokljuška planota je dolga 20 km in skoraj toliko tudi široka. Prepredena s smrekovimi gozdovi in pašniki se razteza na višini od 1100 do 1400 m. Za pokljuške planine so značilne lesene bajte, prekrite s skodlami, v katerih so nekoč živeli pastirji in izdelovali kislo mleko in ostale mlečne izdelke. Poizkusite domače kislo mleko in sir, prespite v nekdanji pastirski staji in kolesarite z vetrom po cesti skozi zelene gozdove.Izdelava: MMstudio