Piran, zaklad, ki čaka, da ga odkrijete


Romantični Piran je biser naše riviere, kjer se boš na vsakem koraku čudil kakšni znamenitosti ali enkratnemu pogledu. Ne spreglej tudi malo bolj skritih lepot, kot so Trg 1. maja, minoritski samostan sv. Frančiška in obzidje.

Vsak, ki ga bo odkril, bo bogato poplačan: z njegovim edinstvenim vzdušjem, mirom in šarmom, ki se poraja že stoletja. Nič ne daje vtisa 'turističnega', vse je pristno: hiše in prebivalci, pa tukajšnji lokali in trgovinice. In ni prostorčka v mestu, s katerega ne bi imeli pogleda, ki jemlje dih in ustvarja srečne trenutke. 


Portorož, mesto rož


Pristanišče rož te vabi na svojo promenado. Tudi v hladnejšem delu leta prija sprehod po portoroški plaži in pomolih, kjer se lahko nadihaš morskega zraka. Če je temperatura prava, pa nikar ne odlašaj - skoči v Portorož in skoči v morje!KRAJINSKI PARK SEČOVELJSKE SOLINE
Oglej si, kako še danes poteka pridelava soli na Leri, obišči muzej solinarstva na Fontaniggah ali pa preizkusi zdravilne učinke slanice in solinskega blata v edinstvenem spa-ju na prostem.

PARENZANA
Zapelji se s kolesom po nekdanji ozkotirni železniški progi, ki je povezovala Trst in Poreč. Če nimaš veliko časa ali nisi ravno v olimpijski formi, predlagamo krajšo traso skozi strunjanski tunel Valeta, od Strunjanskih do Sečoveljskih solin.


PIRANSKO PODEŽELJE
Le nekaj minut vožnje iz Pirana že pohajate po starih istrskih vasicah, obdanih z oljčnimi nasadi, vinogradi in sadovnjaki. Vse je zavito v mir in lagodnost. Stare kamnite hiše. Stare ženice s črnimi rutami. Kmetje, ki prizadevno obdelujejo strma pobočja. Človek bi lahko pomislil, da se je tu čas ustavil in čaka. Čaka, da ga odkrijete.

Istrsko pokrajino boste seveda doživeli še intenzivneje, z vsemi čuti, če se boste čez griče in doline podali peš ali na kolesu.
ISTRSKA KULINARIKA
Odkrijte avtohtone in polne okuse istrske kuhinje. Zakladi Istre so domače oljčno olje, ribe, morska sol, vino in sveže, lokalno pridelano sadje in zelenjava.Izdelava: MMstudio