Spoznajte nas


O svojem hotelu je Ivan najprej samo sanjal. Potem se mu je ponudila priložnost, želje so prerasle v načrt in nazadnje v zgradbo. Junija 1992 je skupaj s svojo družino odprl hotel in restavracijo, da bi tujim in domačim gostom približali lepote tega dela Slovenije.

Svoje goste že od vsega začetka najraje razvajamo z dobrotami iz divjačine, kot so doma pripravljene divjačinske salame, klobase, paštete, …  in z  vedno novimi ter domiselnimi sezonskimi dobrotami pripravljenimi  iz sestavin, ki prihajajo iz naše okolice (jurčki, borovnice, čemaž,..). Posebno pozornost namenjamo tradicionalni slovenski hrani s pridihom sodobnega časa.

Ime za našo hišo je ponudila narava kar sama – Zaplata - oaza gozda, ki se razprostira sredi travnikov in pašnikov na grintovčevi rebri . Iz našega poletnega vrta jo boste lahko opazovali. S svojo nenavadno prepoznavnostjo ljudem še vedno buri domišljijo. O nastanku tega gozda sredi gorskega pašnika obstaja celo pripovedka, o kateri se pozanimajte ko nas boste obiskali.

Hiša vas bo očarala s svojo domačnostjo, pohištvom z lovskimi motivi, slikami z motivi narave in živali, posebnost je vsekakor gospodarjeva trofeja rjavega medveda.


V prijetnem družinskem okolju obnovljene hiše v alpskem stilu je na voljo osemnajst sodobno opremljenih sob, restavracija in bar, otroški kotiček, poletna terasa s čudovitim razgledom na Julijske Alpe in Karavanke, veliko parkirišče, primerno tudi za avtobus in pokrita garaža primerna tudi za motoriste in kolesarje.


Od nas se vam ponuja nepozaben razgled na mogočne vrhove Kamniško-Savinjskih Alp s Storžičem in Zaplato. Na zahodu lahko občudujete Julijske Alpe z najvišjim vrhom Slovenije Triglavom. Dediščina narave (nešteto gričkov s cerkvicami, jezero Črnava, reka Kokra ) zgodovinske znamenitosti (grad) in domačini prispevajo k lepoti tega kraja.
Vsak zadovoljen gost družini pomeni največje veselje
.
Pension Zaplata v času vašega bivanja postane vaš dom, ponuja vam topel objem, prijazen stisk roke in nasmeh.
Izdelava: MMstudio